Islamske zemlje traže američko povlačenje iz Iraka i osudu Izraela

MINISTRI vanjskih poslova islamskih zemalja otvorili su u ponedjeljak sastanak u Putrajayi (Malezija) pozivom SAD-u da utvrdi kalendar povlačenja iz Iraka i da osudi Izrael.

Sastanak šefova diplomacije Organizacije islamske konferencije (OIC), koja okuplja 57 zemalja, priprema je summita šefova država članica te organizacije, koji počinje u četvrtak.

Katarski ministar vanjskih poslova šeik Hamad ben Jassem ben Jabr Al Thani, čija zemlja trenutačno predsjeda OIC-om, kazao je da bi muslimanske zemlje trebale tražiti "kalendar kraja okupacije Iraka".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malezijski ministar vanjskih poslova Syed Hamid Albar, idući predsjedavatelj OCI-ja, rekao je da je potrebno "što je prije moguće okončati stranu okupaciju Iraka".

Malezijski je ministar također ocijenio da "flagrantnu agresiju na Siriju, članicu OCI-ja, treba najoštrije osuditi i smatrati opasnom provokacijom".

On je osudio izraelske upade na palestinska područja te je pozvao Izrael da odustane od svojih planova protjerivanja ili ubijanja palestinskog čelnika Jasera Arafata, ocijenivši da bi to predstavljalo "jasan čin državnog terorizma".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara