Ispalio prijeteći hitac i opljačkao benzinsku postaju u Kranjčevićevoj

MASKIRANI razbojnik opljačkao je jutros više od 20.000 kuna iz benzinske postaje u Kranjčevićevoj ulici, ispalivši pritom prijeteći hitac iz zasad neutvrđenog vatrenog oružja, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Razbojnik s motorističkom kacigom na glavi upao je oko 5,30 sati u benzinsku postaju, prišao s leđa 53-godišnjem radniku koji je krenuo otvoriti vrata skladišta.

Uz prijetnju oružjem razbojnik je radnika ugurao u skladište te ispalio hitac iznad u registratore na policama, a radnik mu je u strahu za život otvorio sef iz kojega je pljačkaš odnio više od 20.000 kuna i pobjegao u nepoznato.

Po policijskim podacima, u prvih deset mjeseci ove godine opljačkane su 22 benzinske postaje, dok je prošle godine na meti razbojnika bilo njih 37. Do kraja listopada ukupno je zabilježeno 256 razbojstava u novčarskim ustanovama, a lani u cijeloj godini 335.

Najveći porast razbojstava bilježi se kod banaka. Lani ih je, naime, opljačkano šest, a samo u prvih deset mjeseci ove godine čak 15.

U prošlogodišnjih ukupno 1062 razbojstava razbojnici su vatreno oružje uporabili u devet slučajeva, a u 750 ovogodišnjih razbojstava u pet slučajeva.

(Foto: RTL Vijesti)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara