Ispovijest Elisabeth Fritzl za austrijski ORF vrijedi nekoliko milijuna eura

ELISABETH FRITZL, kći austrijskog monstruma Josefa Fritzla, koju je on 24 godine držao zatvorenu u podrumu i svakodnevno je silovao i zlostavljao, večeras će dati svoj prvi intervju za austrijsku državnu televiziju.

Nakon dugih pregovora Elisabeth je pristala dati intervju ORF-u kako bi napokon progovorila o svemu što joj se događalo i barem djelomice otklonila brojna nagađanja koja prate nju i njenu obitelj otkad je ovo šokantno otkriće potreslo svijet. Prema navodima austrijskih medija, ORF neće ništa platiti za intervju, ali Elisabeth će ipak dobiti zadovoljavajuću naknadu s obzirom da će njoj pripasti sav prihod od distribucije intervjua drugim medijima.

Razgovor će u svom programu emitirati više od 300 televizijskih postaja

Očekuje se da će razgovor u svom programu emitirati više od 300 televizijskih postaja pa će Elisabeth tako zaraditi nekoliko milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Elisabeth će razgovarati Christoph Feurstein, novinar koji je vodio prvi razgovor s dosad najpoznatijom žrtvom otmice - Nataschom Kampusch, djevojkom koja je u podrumu svog otmičara bila zatočena osam godina. Na isti je način ORF intervju platio i Nataschi Kampusch, koji je prodan u više od 120 zemalja po cijeni od 290 eura po minuti. Ne zna se točno koliko je Natascha Kampusch zaradila na ovaj način, ali prema procjenama radi se o više stotina tisuća eura.

Očekuje se kako će Elisabeth večeras prvi put progovoriti o torturi koju joj je otac priuštio, učestalim silovanjima i rođenju djece u tamnici ispod obiteljske kuće Josefa Fritzla. Elisabeth će također pričati o svom mrtvorođenom djetetu, koje je Fritzl spalio u peći, ali i o budućim planovima koje ima za sebe i svoju obitelj.

Elisabeth Fritzl prilikom intervjua morat će, kako su pisali tamošnji mediji, nositi zatamnjene naočale kako jarko svjetlo studijskih reflektora ne bi naštetilo njenim očima, s obzirom da su je 24 godine u podrumu navikle na tamu.

J.C.
Foto: Bild

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara