ISPRAVAK VIJESTI HNA7687 "POČELI IZBORI U GRČKOJ"

Molimo korisnike da isprave vijest HNA7687 objavljenu pod naslovom "Počeli izbori u Grčkoj" tako da u prvom odlomku riječ socijaliste zamijene s riječju konzervativce.

Ispravljenu vijest donosimo u cijelosti.

ATENA, 7. ožujka 2004. (Hina/Reuters) - Grci su u nedjelju izašli na parlamentarne izbore, koji bi nakon deset godina mogli vratiti na vlast konzervativce i dodatno zakomplicirati pripreme za predstojeće Olimpijske igre.L

Tisuće od ukupno deset milijuna grčkih birača trajektima i autobusima otputovali su na rodne otoke i planinska sela.

Među glasačima je i velik broj iseljenih Grka, koji su došli u domovinu na, po mnogima najvažnije izbore od završetka vojne diktature 1974. godine i to zbog Olimpijade, ciparskih mirovnih pregovora i dolaska mlađe generacije političara.

Glavna utrka vodit će se između dvije političke dinastije, koje su dominirale modernim političkim životom te zemlje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na desnoj je strani konzervativni čelnik Nove demokracije Costas Karamanlis, nećak bivšeg premijera koji je izveo Grčku iz diktature.

Na ljevici se nalazi vođa Svehelenskog socijalističkog pokreta George (PASOK) Papandreou, unuk i sin bivših premijera, koji želi ostvariti četvrtu izbornu pobjedu socijalista od 1993. godine.

Pobjednik će biti prvi predsjednik vlade rođen nakon Drugog svjetskog rata i krvavog građanskog rata između konzervativaca i komunista.

Posljednja ispitivanja javnog mnijenja prije dva tjedna pokazivala su da će pobjediti konzervativci, s oko pet posto prednosti nad socijalistima.

(Hina) xbcav ysv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara