Istarska policija uhitila dvojicu talijanskih kritovoritelja

ISTARSKA policija uhitila je dvojicu talijanskih državljana koji su na području Rovinja pokušali u optjecaj staviti više krivotvorenih novčanica od po 20 eura.


Policijska uprava istarska izvijestila je danas na konferenciji za novinstvo da su L.C. (20) i jedan osamnaestogodišnjak, obojica iz Napulja, koji s prijateljicama ljetuju u rovinjskom turističkom naselju Villas Rubin, u nedjelju, 10. kolovoza, oko 13 sati pokušali u rovinjskoj mjenjačnici PI Company promijeniti 20-ak krivotvorenih novčanica eura u kune.

Njihovo ponašanje privuklo je pozornost vlasnika mjenjačnice koji je nakon kontrole novčanica utvrdio da na njima nedostaju nit i zaštitni žig.

Kada je od osamnaestogodišnjaka zatražio dokumente, obojica su pobjegla iz mjenjačnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tri dana kasnije, u srijedu, prometna policija je u Vodnjanu zaustavila "toyotu" talijanskih registracijskih oznaka, u kojoj su bila dvojica muškaraca s djevojkama. Posumnjavši da je riječ o krivotvoriteljima, oni su prepraćeni u pulsku policijsku postaju, a tijekom obrade kod njih je pronađena 41 krivotvorena novčanica od 20 eura.

Zbog sumnje da su počinili kažnjivo djelo krivotvorenja novca, obojica su prepraćena u Istražni centar Županijskog suda u Puli.

(Hina) mpav sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara