Istarski liberali za referendume o istarskom zemljištu i projektu Družba Adria

PREDSJEDNIK istarskog Županijskog odbora Liberalne stranke Mauro Ivančić na današnjoj je konferenciji za novinare u Buzetu izjavio kako još uvijek nije kasno pozvati nadležne u Istarskoj i Primorskogoranskoj županiji da ispune opravdane zahtjeve građana i nevladinih udruga za raspisivanjem referenduma o istarskom zemljištu i projektu "Družba Adria".

Ivančić je pozvao građane da na referendumu glasuju protiv realizacije tih projekata koji predstavljaju "ozbiljnu opasnost koja nadilazi područje sjevernog Jadrana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetio je kako liberali, sukladno sporazumu, izlaze na izbore zajedno s SDP-om u četvrtoj, šestoj i desetoj izbornoj jedinici.

Ivančić je rekao da je jedan od razloga sklapanja sporazuma sa SDP-om ojačati pozicije stranaka centra zbog moguće opasnosti od desnih političkih snaga u Hrvatskoj.

Po njemu, upravo su one jedna od većih prepreka daljnje demokratizacije Hrvatske. "Liberalna stranka i dalje ostaje snažno uporište u borbi za ostvarenje prava i slobode građana te protiv kriminala i korupcije koji ozbiljno ugrožavaju temelje ovog društva", zaključio je predsjednik istarskog LS-a Mauro Ivančić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara