Istarski ribari smatraju da ih slovenski ribari provociraju

POTPREDSJEDNIK Ceha ribara Bujštine Danilo Latin izvijestio je danas novinare da su dvije slovenske ribarice, koje su jučer onemogućile savudrijski brod u ribarenju s hrvatske strane crte razgraničenja, tek danas podigle svoje mreže, te da ribari to smatraju novom provokacijom.

Po njegovim riječima, vlasnik broda "Bukva" Moreno Ossich iz Savudrije morao je jučer prekinuti ribolov jer su se slovenske ribarice toliko približile da su mreže bile u opasnosti. Bio je primoran podići svoje mreže i vratiti brod u luku, čime je bio onemogućen ribariti u hrvatskom moru, a slovenski ribari po mreže su se vratili tek jutros u 8,30 sati, što istarski ribari smatraju novom provokacijom, istaknuo je Latin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rekao je da su slovenske ribarice jučer u 17,15 sati ribarile na 1,6 nautičkih milja južnije od crte razgraničenja unutar hrvatskih teritorijalnih voda u Savudrijskoj vali te da je o tome izvjestio umašku policiju.

Glasnogovornik Policijske uprave istarske Robert Pavleković danas je novinarima potvrdio kako je policija zaprimila dojave o tom događaju, međutim procijenjeno je da nema razloga za intervenciju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara