Istjecanje amonijaka u Virovitici: Lokalno stanovništvo treba biti blizu liječnika

Istjecanje amonijaka u Virovitici: Lokalno stanovništvo treba biti blizu liječnika

Ilustracija: HrFoto

STANOVNICIMA Virovitice, koji žive blizu mjesta gdje je jučer iz cisterne istjecao amonijak, iz Zavoda za toksikologiju i antidoping savjetuju da idućih nekoliko dana ne obavljaju teže fizičke poslove i budu blizu liječnika zbog mogućeg razvijanja edema pluća, priopćili su iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Jučer oko 14:20 sati se na zapadnom ulazu u Viroviticu prevrnula cisterna koja je prevozila 25 tisuća litara amonijevog hidroksida. U prevrtanju je lakše ozlijeđen vozač cisterne. Prema prvim informacijama, amonijev hidroksid je u malim količinama istjecao iz cisterne. Državne ceste D2 i D5 su bile zatvorene za sav promet, a vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Virovitica osiguravali su mjesto nesreće.

Cisterna maknuta sa ceste u 6:30 sati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavod za toksikologiju i antidoping je preporučio ekipama koje se nalaze na mjestu događaja da se smjeste 50-ak metara uz vjetar te da vodenim parama obaraju razvijene pare amonijaka. Pretakanje amonijevog hidroksida je trajalo sinoć od 21:25 sati pa sve do jutros u 4 sata. Centar 112 nije dobio ni jednu dojavu građana ili ljudi koji su radili na sanaciji sa žalbama na zdravstvene tegobe.

Oko 6:30 sati je sa ceste maknuta cisterna te je pušten promet državnim cestama D2 i D5. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara