Istraga, ne i pritvor, za pet odgovornih osoba iz Karlovačke pivovare

Istraga, ne i pritvor, za pet odgovornih osoba iz Karlovačke pivovare

ISTRAŽNA sutkinja Županijskog suda u Karlovcu Jasminka Jerinić Mušnjak odbila je zahtjev Državnog odvjetništva za pritvaranjem petorke iz Karlovačke pivovare, ali je donijela rješenje o provođenju istrage protiv njih kao i protiv Karlovačke pivovare. Sutkinja je odluku donijela nakon što je ispitala Snježanu Štamfar Vukelja, članicu Uprave i predstavnicu Karlovačke pivovare.

"Istražna sutkinja Jasminka Jerinić Mušnjak donijela je rješenje o provođenju istrage protiv prvookrivljenika Gabora Ligetija, drugookrivljenika Slavena Siladića, trećeokrivljenice Zrinke Odrčić, četvrtookrivljene Marije Tufeković, petookrivljenika Marinka Kovačevića i šestookrivljene pravne osobe Karlovačke pivovare d.d, zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 271. stavak 1 u vezi članka 263. stavak 2 KZ-a" - kazala je za Radio Mrežnicu glasnogovornica Suda Alenka Laptalo.

Za isti je radio danas izjavu dala i Monique Peters, predsjednica Uprave Karlovačke pivovare, što je prvo službeno očitovanje nakon stradavanja Zdravka Martinovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suosjećam s obitelji Martinović i ispričavam se ako je izgledalo kao da nam nije stalo, jer nam je doista stalo." - rekla je Peters na samom početku razgovora. Na upit zašto su tako dugo šutjeli o slučaju, Peters je pojasnila kako je ona sa svojim timom u trenutku nesreće bila u inozemstvu, te da se vratila dan kasnije kada je već bila organizirana istraga oko nesreće, i, prema njenim riječima, tada su odlučili zadužiti nekoga da komunicira s medijima.

"Vjerujem da strah od eventualnih otpuštanja nije prikladan. Karlovačka pivovara jaka je pivovara, jaka kompanija s jakim ljudima, a ovo privremeno zatvaranje pogona za fermentaciju ne potvrđuje ovu situaciju. Također, htjela bih naglasiti da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da se ova odluka Ministarstva ponovo razmotri, te da period u kojem je privremeno zatvoren pogon za fermentaciju bude što kraći" - zaključila je Peters u razgovoru za Radio Mrežnicu.

Inspektorica zaštite okoliša u današnjem je nadzoru u Karlovačkoj pivovari utvrdila da je Pivovara postupila prema rješenju o privremenoj zabrani rada. "U nadzoru je utvrđeno da je Karlovačka pivovara postupila po rješenju, postupak fermentacije se ne obavlja, pogon je ispražnjen i očišćen", priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

A.H.
Foto: Radio Mrežnica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara