Istraga nesreće u Ledeniku nastavlja se vještačenjima

ISTRAGA u slučaju teške prometne nesreće u tunelu Ledenik na autocesti Zagreb-Split, u kojoj su krajem srpnja poginule četiri osobe, nastavlja se vještačenjima nakon što su ispitani ključni svjedoci.

Odlukom istražnog suca Županijskog suda u Zadru Vladimira Mikolčevića, u srijedu je ukinut pritvor vozaču tegljača koji je skrivio nesreću Miljenku Stričaku. On je bio u pritvorskoj bolnici u Zagrebu.

Po riječima suca Mikolčevića pritvor je ukinut jer su prestali razlozi zbog kojih mu je određen - saslušani su svi ključni svjedoci koji su s njim mogli doći u kontakt, posebice vlasnici splitske tvrtke C.T.K. čiji je tegljač.

Sad slijedi velik broj vještaćenja i dalja saslušanja svjedoka, rekao je Mikolčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za idući ponedjeljak je odredio saslušanje posljednjeg svjedoka iz splitskog knjigovodstvenog servisa koji je obavljao usluge za tvrtku C.T.K.

Mikolčević kaže i da se iz dosad prikupljenih činjenica ne vidi da je vozač Stričak imao radni i putni nalog na dan kada se dogodila nesreća.

Obradom svjedočenja, vještačenja i svih činjenica, uključujući i podatke iz njemačke tvornice MAN u kojoj se analizira računalna oprema iz kamiona, utvrdit će se uzrok nesreće i sve potankosti, rekao je istražni sudac Vladimir Mikolčević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara