Istraga: Nizozemci potvrdili otmicu svog državljana u Alžiru

NIZOZEMSKO ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak je potvrdilo da je nizozemski državljanin, jedan od europskih turista nestalih u Alžiru, otet.

"Možemo potvrditi informaciju da je nizozemski državljanin Arjen Hilbers otet", izjavio je glasnogovornik nizozemskog ministarstva vanjskih poslova Hendrik Dek ne želeći izvijestiti jesu li vlasti u kontaktu s otmičarima i jesu li ostali nestali turisti još na životu.

"Ne možemo vam kazati ništa o tomu u interesu nastavka istrage i zbog sigurnosti otetih osoba", rekao je. Obitelj Arjena Hilbersa o njemu nema vijesti od 20. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U južnom Alžiru, u trokutu Ouargla-Djanet-Tamanrasset (oko 1000 km južno od glavnog grada Alžira) nestala je skupina od 31 europskog turista, među kojima deset Austrijanaca, petnaest Nijemaca, četiri Švicarca i jedan Šveđanin. Turisti, koji su u Alžiru boravili u raznim aranžmanima, nestali su unatrag 4 do 8 tjedana, ali njihov nestanak nije odmah registriran. Pripadnici njemačkih i austrijskih sigurnosnih službi u južnom Alžiru već danima tragaju za svojim nestalim državljanima. U nedjelju je austrijska televizija, pozivajući se na alžirske vojne izvore, javila da je desetoro austrijskih turista oteto i da su još uvijek na životu.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara