Istraga o navodnom silovanju američke košarkašice pri kraju

U ISTRAZI o navodnom pokušaju silovanja američke košarkašice u Gospiću na tamošnjem Županijskom sudu saslušan posljednji svjedok, pa branitelj osumnjičenog Josipa Mraovića i tužitelj očekuju da će istražni sudac zaključiti istragu i predmet uputiti državnom odvjetništvu na odluku.

Iskaz istražnom sucu dao je I. B. kojega je za svjedoka predložilo Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci.

"Svjedok koji je u kritičnom trenutku kao gost boravio u gospićkom hotelu Ante, kada je njegov vlasnik Josip Mraović navodno pokušao silovati košarkašicu, nema nikakvih spoznaja o tome i ne tereti osumnjičenog", istaknuo je nakon saslušanja njegov branitelj Zvonimir Hodak.

Hodak smatra da bi tužiteljstvo trebalo odbaciti prijavu protiv njegovog branjenika jer, kako tvrdi, u istrazi nije pružen niti jedan dokaz da se zločin dogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hodak je posebno istaknuo da niti jedan svjedok nije teretio Mraovića te da je i vještačenje bioloških tragova potvrdilo da između Mraovića i navodne žrtve nije bilo nikakvog kontakta.

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Rijeci Darko Karlović ocijenio je da će nakon današnjeg saslušanja istražni sudac najvjerojatnije zaključiti istragu i spis dostaviti na razmatranje državnom odvjetništvu, jer nijedna strana nije predložila daljnji dokazni postupak.

Josip Mraović uhićen je 14. travnja zbog sumnje da je dan ranije u svom gospićkom hotelu silovao 28-godišnju američku državljanku. Pušten je nakon saslušanja, a gospićko Županijsko državno odvjetništvo nije tražilo njegovo pritvaranje.

Tek nakon što je predmet preuzelo riječko tužiteljstvo zatražen je pritvor, pa je 22. travnja ponovno uhićen i pritvoren, a protiv njega je pokrenuta istraga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara