Istraživanje: Hrvatska ide u krivom smjeru

68 POSTO hrvatskih građana smatra da Hrvatska ide u krivom smjeru, a samo 22 posto vjeruje kako smo na dobrom putu. 22 posto ispitanih kao razlog navodi visoku nezaposlenost, 21 posto pad standarda, 17 posto loše političko vodstvo, a 4 posto gospodarsku situaciju.

To pokazuju rezultati telefonske ankete u kojoj je sudjelovalo 600 istitanika, a koju je za interne potrebe hrvatske Vlade provela agencija Puls.

40 posto ispitanika Ivicu Račan smatra uglavnom neuspješnim premijerom, 29 posto građana ocijenilo ga je prosječno uspješan, dok 20 posto smatra da je uglavnom uspješan u obavljanju dužnosti.

Najbolji projekt autocesta Zagreb - Split

Zabrinjavajući je podatak da čak 72 posto anketiranih smatra da od najnovijih poreznih olakšica neće imati nikakve koristi, a samo 19 posto smatra da će te olakšice imati pozitivni učinak na njihov život. Najbolje ocijenjen Vladin projekt, sa 14 posto glasova ispitanika, je gradnja autoceste Zagreb – Split.

Kada je u pitanju vođenje slučaja Bobetko 48 posto ispitanika misli da je premijer Račan postupio spravno ili uglavnom ispravno, dok njih 35 posto smatra da nije išao dobrim putem. 63 posto građana drži da generala Janka Bobetka ne treba izručiti, a za izručenje se izjasnilo samo 27 posto ispitanih. Za nastavak suradnje s Haaškim sudom je 57 posto ispitanih, dok njih 21 posto za prekid suradnje s Haagom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara