Istraživanje Qudal: Index i Net najkvalitetnije hrvatske web stranice

Foto: Qudal.hr

HRVATSKI građani smatraju da su Index i Net najkvalitetnije web stranice s hrvatskim sadržajem. Rezultat je to posebnog istraživanja kvalitete medija - DEEPMA - QUDAL - MEDIA - QUality meDAL koje je proveo renomirani međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK.

Istraživanje QUDAL - MEDIA - QUality meDAL provedeno je u potpunosti u skladu s odredbama ‘Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja’ koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Na pitanje: "Koju web stranicu s hrvatskim sadržajem, po vašem osobnom iskustvu, smatrate najkvalitetnijom. Dobro razmislite prije nego što odgovorite. Nemojte navesti onu web stranicu koja vam prva padne na pamet. Nemojte navesti niti najpopularniju web stranicu kao niti onu koja se najviše reklamira. Dobro razmislite i navedite naziv jedne web stranice u Hrvatskoj koja po vašem iskustvu i mišljenju nudi najveću razinu kvalitete..." hrvatski građani 7,9404 posto glasova dali su web stranici Index. Isti postotak osvojila je i web stranica Net, čime Index i Net u ovoj kategoriji ravnopravno dijele prvu poziciju. Na drugom mjestu sa 7,4 posto osvojenih glasova hrvatskih građana smjestio se Tportal. Treće mjesto ravnopravno dijele Dnevnik i 24 sata, oba s 3,2 posto glasova).

Pitanje je bilo otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni nikakvi mogući odgovori te su oni slobodno mogli navoditi nazive web stranica s hrvatskim sadržajem za koje smatraju da u Hrvatskoj nude najveću razinu kvalitete.

QUDAL (QUality meDAL) rezultati

QUDAL - QUality meDAL istraživanja - Republika Hrvatska 2011/2012.

Kategorija: Web - internetske stranice s hrvatskim sadržajem

1. Index = 7,94044%
1. Net = 7,94044%
2. tportal = 7,4%
3. Dnevnik = 3,2258%

4. 24 sata = 3,2258%

Ostalo = 14,6%
Bez odgovora/Ne znam = 55,6%
N= 403
Nacionalno reprezentativan uzorak za opću populaciju, RH
Istraživanje: GfK, Centar za istraživanje tržišta

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUDAL - QUality meDAL - Jedinstveno istraživanje kvalitete

QUDAL - QUality meDAL je certifikacijski sustav koji na tržištu detektira i nagrađuje proizvode, usluge i druge subjekte temeljem znanstvenog tržišnog istraživanja koristeći inovativnu metodu DEEPMA (Deep Mind Awareness).

QUDAL - DEEPMA istraživanja mjere isključivo i samo zadovoljstvo građana kvalitetom.

Samo proizvodi i usluge koji su od strane potrošača ocijenjeni najvišim ocjenama za kvalitetu  u svojoj tržišnoj kategoriji mogu nositi prestižnu QUDAL - QUality meDAL zlatnu medalju vrhunske kvalitete.

QUDAL - QUality meDAL certifikacijsku shemu razvila je tvrtka Axios u suradnji s vodećom svjetskom konzultantskom i revizijskom kućom PWC (PricewaterhouseCoopers).

Za potrebe QUDAL - QUality meDAL certificiranja kvalitete, istraživanja u Hrvatskoj provodi renomirani međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara