Istražni radovi u Lećevici pod policijskom zaštitom

U LEĆEVIČKOJ općini u splitskoj Zagori danas su nastavljeni istražni radovi u selu Kladnjici za gradnju Županijskog centra za gospodarenje otpadom, koji su zbog prosvjeda dijela mještana ljetos više puta prekidani.

Udruga za zaštitu i razvoj Dalmatinske zagore ´Rast´ odlučno se suprotstavlja gradnji tog centra na lećevičkom području, a predsjednik Udruge Anđelko Parčina kaže kako će unatoč policijskoj zaštiti pokušati zaustaviti istražne radove i gradnju centra za odlaganje otpada. Ustvrdio je kako je u Lećevici nema uvjeta za taj centar.

Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Splitsko-dalmatinske županije Mario Radeveljić kazao je danas novinarima kako će upravo započeti radovi potrajati oko četiri mjeseca, kad će se utvrditi geološko i hidrološko stanje tla i biljnog i životinjskog svijeta te zračne struje. Zatim će se izraditi studija utjecaja na okoliš, koja će biti stavljena na javni uvid i ocjenu javnosti i stručnjaka. Projektna dokumentacija, dobivanje dozvola, otkup zemljišta i gradnja centra počet će tek kad i ako studija bude prihvaćena.

Županijsko vodstvo ističe kako policijska zaštita istražnih radova, koja je rezultat dogovora Ministarstva zaštite okoliša i Ministarstva unutarnjih poslova, dokazuje da je projekt gradnje centra za gospodarenje otpadom bitan i za Dalmaciju i za državu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara