Istukao profesora jer je zaključio dvojku kćeri

NAKON što je tri puta dolazio u školu zbog dvojke koju je, profesor latinskog jezika Medicinske škole u Rijeci, Ivo Zurak zaključio njegovoj kćeri, srditi otac jučer je odlučio uzeti pravdu u svoje ruke. Doslovce.

Ljutiti otac došao je u školu i ponovno krenuo kod ravnatelja škole Radovana Šoljage kod kojega je pokušao riješiti problem zaključivanja dvojke njegovoj kćeri. Na putu do ureda ravnatelja došlo je do susreta nezadovoljnog roditelja i profesora Zuraka, a njihov je sastanak započeo verbalnim sukobom.

Kako tvrdi profesor Zurak, on je roditelju pružio ruku, a ljutiti otac počeo mu je prijetiti da će mu slomiti noge. Nakon pokušaja da mu se profesor ispriča, otac je udario profesora koji mu je pokušao vratiti udarac, ali je nezadovoljni otac ponovo udario Zuraka. Fizički sukob prekinuo je jedan roditelj koji se tada zatekao u školi.

Nakon obračuna, profesor i otac su ušli u ured ravnatelja Šoljage, ali prema profesoru ni tamo nije bilo civiliziranog ponašanja jer je roditelj i dalje prijetio da će mu polomiti noge. Profesor Zurak objašnjava kako je do sukoba došlo zbog zaključene dvojke iz latinskog jezika, što otac inače odlične učenice nije mogao prihvatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je nastao zbog toga jer je profesor zaključio dvojku učenici koja je bila bolesna. Kako prenosi Novi list, otac učenice tvrdi da je profesor na svoju ruku upisao jednu jedinicu i dvije dvojke njegovoj kćeri koja je bila bolesna i nije uopće odgovarala za te ocjene.

Uz jedinicu i peticu koje je učenica dobila dok je bila u školi, te dodane jedinicu i dvojke, profesor je zaključio dvojku na kraju polugodišta što je razljutilo njezinog oca. Kako otac tvrdi, ne bi imao ništa protiv niti da je profesor zaključio njegovoj kćeri jedinicu ako je zaslužila, ali ne može se pomiriti s postupkom profesora Zuraka.

Ravnatelj riječke Medicinske škole je priznao da je možda došlo do pogreške i potvrdio kako prigovor na rad škole nije nešto o čemu ne žele razgovarati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara