Isusovci pod Sljemenom grade kuću bez dozvola

Isusovci pod Sljemenom grade kuću bez dozvola

OBJEKT u vlasništvu Družbe Isusove nedaleko Mirogoja u elitnom dijelu Zagreba izgrađen je bez građevinske i lokacijske dozvole, a njegova je gradnja uzrokovala zatrpavanje vodotoka građevinskim otpadom i zemljom, piše Jutarnji list.

Građevinska inspekcija Gradskog ureda za prostorno uređenje, graditeljstvo, stambene i komunalne poslove i promet potvrdila je da za lokaciju u Ulici Fratrovac 38 "do danas nije zaprimljen zahtjev za izdavanje ni lokacijske, niti građevinske dozvole".

No nije prvi put da je slučaj te gradnje izazvao pažnju komunalnih tijela. Naime, Zelena akcija je još tokom gradnje alarmirala vodopravne inspektore jer je građevinski otpad i zemlja s gradilišta objekta zatrpao potok Fratrovac, pa se voda izlila i potopila dio šime Novovčina, koja je također u vlasništvu Družbe Isusove.

Nakon uviđaja vodopravnih inspektora Inspekcija je naredila rezidenciji Družbe Isusove da na temelju elaborata tvrtke Geoexpert - GTB d.o.o. sanira nastalu štetu, ali Isusovci još nisu ništa napravili po tom pitanju.

Pater Ivica Hadaš je u razgovoru s novinarima Jutarnjeg lista izjavio kako će Družba Isusova sanirati štetu nastalu zatrpavanjem potoka građevinskim otpadom, ali tek kad budu imali novaca.

No, pater je odbio odgovoriti na novinarsko pitanje ima li sporni objekt građevinsku dozvolu, pri čemu je prilično burno reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jeste li vi policija da vam moram odgovarati na takva pitanja? To nije vaša stvar." - odgovorio je Hadaš, pa dodao: "Oduzet ću vam dozvolu da pišete o tome."

U nadležnom Ministarstvu nisu željeli komentirati slučaj dok inspektori ne utvrde činjenično stanje.

"Građevinska inspekcija izaći će na teren, istražiti slučaj te nakon očevida postupiti po zakonu. Ako se ispostavi da objekt nema osnove za legalizaciju, bit će srušen." - javljaju iz Odjela za odnose s javnošću Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

(Izvor fotografije: Jutarnji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara