Italija hrvatskim vatrogascima donirala pet vozila

Izaslanstvo vatrogastva i civilne obrane Republike Italije predalo je danas u Zagrebu pet potpuno opremljenih vatrogasnih vozila hrvatskim kolegama.

Ključeve vozila namijenjenih vatrogasnim postrojbama u Pazinu, Rijeci, Novom Marofu i Požegi te Učilištu vatrogastva i civilne zaštite u Zagrebu preuzeo je ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić.

"Ova donacija pristigla je u pravo vrijeme" kazao je ministar. Dodao je kako je projekt talijanske potpore hrvatskom vatrogastvu samo početak zajedničke suradnje na suzbijanju požara, s obzirom da dvije zemlje na tom području imaju slične probleme. Podsjetio je da je prije pomoći u vozilima talijansko vatrogastvo organiziralo obuku za 24 djelatnika hrvatskih javnih vatrogasnih postrojbi.

Želju za nastavkom suradnje izrazio je i voditelj talijanskog izaslanstva, perfekt za vatrogastvo i civilnu obranu Mario Morcone. "Hrvatski vatrogasci već dosta dobro surađuju s kolegama iz sjeverne Italije, a uskoro očekujemo i intenzivniju suradnju na široj razini", kazao je Morcone. Predstavnike Hrvatske vatrogasne zajednice pozvao je u radni posjet sjedištu talijanskih vatrogasaca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski veleposlanik u Hrvatskoj Alessandro Grafini pohvalio je suradnju dviju zemalja te ustvrdio da će bilateralna suradnja biti još bolja kad Hrvatska uđe u Europsku uniju.

Uz gradonačelnike gradova, kojima će biti dodijeljena vatrogasna vozila, svečanosti primopredaje prisustvovali su ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Đuro Poldrugač te glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin.

(Hina) xam yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara