Italija: Mafija "minira" slobodno tržište

Talijanski nacionalni protumafijaški tužitelj, Piero Luigi Vigna izjavio je da je godišnji bruto dohodak mafijaški kriminalne organizacije 100 milijardi eura, objavio je u četvrtak "Corriere della Sera" te je upozorio da ona "minira" slobodno tržište. L

"Posao" mafije koji donosi toliki bruto dohodak obuhvaća krijumčarenje droge, iskorištavanje prostitucije, iznuđivanje radova u javnim natječajima, iznuđivanja drugih vrsta i trgovinu oružjem, rekao je Vigna i dodao kako pri toj računici nije uzet u obzir obujam posla koji obavljaju nove mafije.

Sljedeći cilj mafijaških organizacije je miniranje slobodnog tržišta, odnosno izokretanje pravila tržišta, upozorava Vigna podsjećajući kako je, primjerice, tvrtka Parmalat na prostoru grada Caserte morala plaćati veliki mito da bi na tom prostoru plasirala svoje proizvode.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nekim zonama prodaju se samo određeni proizvodi i određene marke", rekao je Vigna, jer tako tržištu nameću mafije. "Zaštitom gospodarstva zaštićujemo i demokraciju, jer ako padne u ruke kriminala onda nema demokracije", rekao je Vigna i pozvao sve strane - sindikate, trgovce, proizvođače, da se suprostave strategiji mafije.

(Hina) xstom ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara