Italija: Nastavljeni prosvjedi pred američkom vojnom bazom

TALIJANSKI pacifisti organizirali su i u srijedu prosvjede pred američkom vojnom bazom u Camp Darbyu pokraj Pise, te nastavljaju blokirati pruge po kojima bi trebali proći vlakovi s američkim vojnim oružjem iz baze u Vicenci do Pise i Livorna.

U livornskoj luci vojni će se materijal s vlakova prebaciti na brodove kojima će biti prebačen na Srednji istok. Bez obzira na proturatne prosvjednike koji blokiraju pruge u Italiji, ratni materijal neće biti prebacivan preko drugih zemalja.

´Vojni materijal iz Vicenze će biti prebačen u Livorno vlakovima i neće ići izvan talijanskog teritorija. Nije uzeta niti u razmatranje ideja o prebacivanju ratnog materijala preko Slovenije i Hrvatske do Turske´, rekao je američki pukovnik Thomas Collins, glasnogovornik američke baze u Vicenzi u razgovoru za ´Corriere della Sera´ od srijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novinar talijanskog lista je kazao kako postoje glasine o mogućem prebacivanju ratnog materijala iz Vicenze preko Slovenije i Hrvatske, na što je američki predstavnik kazao kako su to ´glasine bez temelja. Materijal iz baze SETAF-a u Vicenzi ići će do Camp Darbyja po talijanskom teritoriju´.

Talijansko ministarstvo unutarnjih poslova razmatra mogućnost upotrebe sile protiv prosvjednika na prugama kako bi se omogućio neometan transport vojnog materijala.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara