Italija: Otkriveno troje trovača mineralne vode

TALIJANSKA policija je otkrila tri osobe koje su priznale da su otrovale boce mineralne vode, potvrdio je danas predstavnik posebne jedinice za borbu protiv trovanja, NAS.

"Te osobe su htjele privući pažnju medija", rekao je časnik jedinice NAS, Gianfranco Danese. Već nekoliko dana vlada u Italiji prava psihoza zbog otrova otkrivenih u nekim bocama mineralne vode.

Počelo je na sjeveru Italije gdje je u jednom samoposluživanju kupljena boca mineralne vode s okusom varikine. Zatim se slučaj proširio po cijeloj Italiji. U boce mineralne vode ubrizgavana je s iglom za injekcije varikina ili kaustična soda ili tekući deterdžent. No, osim mineralne vode postajali su "otrovni" i ostali napici - mlijeko, jogurt, sokovi. Bilo je i slučajeva sugestivnog oboljenja, odnosno osoba koje su popile zdravu mineralnu vodu, ali su se odjednom osjetili, pod sugestijom vijesti o otrovanjima, loše i zatražili liječničku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U posljednja 24 sata otkrivena su tri "trovača" napitaka. Jedna osoba u Genovi je prijavila da je otkrila otrovanu mineralnu vodu, a onda se ispostavilo, te je i sama priznala, da je sama ubrizgala neki sastojak. U Veroni je jedna žena priznala da je "otrovala" napitak, a u Piacenzi je jedan 15-godišnjak kazao da je htio imitirati "voda-bombera", kako su novine nazvale navodnog trovača mineralne vode.

Od gotovo 100 slučajeva kontrole sastojaka u navodno zagađenim bocama mineralne vode, NAS je ocijenio da je samo prvih osam prijavljenih najvjerojatnije djelo nekog manijaka ili anarhiste koji je htio nanijeti štetu toj industriji. Ostali se, najvjerojatnije, imitatori, osobe koje su na neki način htjele ući u novine.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara