Italija: Pod istragom djeca premijera Berlusconija

MILANSKI tužitelji proširili su istragu o računima tvrtke Mediaset na djecu talijanskog premijera Silvija Berlusconija, Marinu i Piersilvia, koji su sada na vrhu te tvrtke, piše danas "Corriere della Sera".

Riječ je o istoj istrazi u kojoj je optužen i premijer Silvio Berlusconi za utaju poreza. Marina i Piersilvio Berlusconi su također osumnjičeni za utaju. Riječ je o poslovima iz 1994. i 1995. godine, kada je Berlusconijeva tvrtka Fininvest (što je financijski sektor holdinga Mediaset u kojem su tri tv-postaje, produkcija i distribucija filma, izdavaštvo itd.) otkupila prava za prikazivanje američkih filmova u Italiji. Ta su prava otkupljena preko tzv. off-shore tvrtki na Djevičanskim Otocima, koje su također bile u vlasništvu Berlusconija, te su prebačena na Mediaset.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim prebacivanjima su navodno "napuhani" iznosi kako bi se stvorio navodni crni fond u iznosu od 171 milijun dolara, te su navodno i utajeni porezi.

Milanski tužitelji Fabio De Pasquale i Alfredo Robledo proširili su istragu na Marinu i Piersilvia prije nekoliko mjeseci, ali je vijest o tome tek sada procurila. Odvjetnik obitelji Berlusconi, Noccolo Ghedini govori o namjernom objavljivanju te informacije sada u trenutku političke napetosti u Italiji. Nadalje Ghedini kaže kako su sve financijske operacije bile "unutar zakona", kako Silvio Berlusconi nije umiješan u ono što mu se želi pripisati, a djeca premijera su u vrijeme kada su počinjena navodna kaznena djela "bili studenti".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara