Italija: Podignuta optužnica protiv 28 policajaca iz Genove

TUŽITELJSTVO u Genovi podiglo je u ponedjeljak optužnice protiv 28 predstavnika snaga reda koji su sudjelovali u upadu u školu "Diaz" 21. srpnja 2001., tijekom trajanja sastanka G8 u tome gradu, optuživši ih za prekoračenje ovlasti.

Optužbe terete policajce, agente i šefove snaga reda za iznošenje neistine, klevetu, nelegalna uhićenja i nanošenja ozljeda.

Tijekom održavanja sastanka na vrhu sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta i Rusije u Genovi su održani mnogobrojni antiglobalistički prosvjedi tijekom kojih su se sučelili policija i prosvjednici. Karabinjer je tom prilikom pucao iz pištolja te usmrtio jednog od prosvjednika, a policija je upala u školu "Diaz" gdje su spavali prosvjednici protiv globalizacije i napala ih palicama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužitelji su predočili izvješće napisano na oko 26O stranica s razlozima za podizanje optužnice. U subotu 2. listopada počet će ispitivanje nekih optuženih policajaca, a održat će se i preliminarno ispitivanje jednog policajca koji je na službi u obližnjem gradu Rapallu.

(Hina) xstom ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara