Italija: Pozivi vlade sa SMS porukama za izbore izazvali polemike

PREDSJEDNIŠTVO talijanske vlade uputilo je putem SMS poruka svim Talijanima koji posjeduju mobitele pozive da se odazovu izborima za Europski parlament i djelomičnim administrativnim izborima 12. i 13. lipnja, što je izazvalo polemike.


Oporbeni lijevi centar te poruke naziva predizbornim spotom koalicije desnog centra premijera Silvija Berlusconija i traži intervenciju povjerenstva za zaštitu privatnosti. Berlusconi kaže kako nisu "svi Talijani upoznati s izborima" pa bi se moglo desiti da ne iziđu na birališta. Vjerojatno je na odluku predsjedništva vlade, koje je potpisano kao autor SMS poruke, utjecala i prognoza da će ovoga vikenda na odmor otići prvi val turista od oko četiri milijuna Talijana.

Polemike oko glasovanja za izbor 78 talijanskih zastupnika u Europski parlament rasplamsale su se i oko držanja vlade prema Iraku, zatim oko ekonomske krize i neizvršenih obećanja vlade o smanjenju poreznog pritiska. Zapravo se predizborna kampanja više vodila oko iračke krize i talijanskih unutarnjih pitanja nego oko Europe.


(Hina) xstom ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara