ITALIJA: PRODI ĆE PREDVODITI KOALICIJU LIJEVOG CENTRA MASLINU

Tajnik Demokratske ljevice Piero Fassino najavio je da će sadašnji predsjednik Europske komisije Romano Prodi biti kandidat lijevog centra za talijanskog premijera.

U razgovoru za "Corriere della Sera" od nedjelje, Fassino je rekao da će lijevi centar, nazvan Maslina, na europskim izborima 2004. nastupiti jedinstveno, kako je to preporučio Prodi.

Na talijanskim parlamentarnim izborima, koji bi se trebali održati 2006. ako ne bude prijevremenih izbora zbog moguće krize vlade desnog centra Silvija Berlusconija, Prodi bi ponovno mogao biti premijerskim kandidatom Masline.

Fassino kaže kako jedinstvena Maslina na izborima ne znači ukidanje korijena nekih stranaka unutar koalicije, već jednostavno izlazak na izbore s onim snagama koje mogu pobijediti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je iznio primjer Furlanije julijske krajine gdje je na lokalnim izborima Demokratska ljevica podržala kasnijeg pobjednika Riccarda Illyja koji nije socijaldemokrat, jer je ocijenila da bi on mogao pobijediti.

Fassino spominje primjere gdje je pobijedio lijevi centar kada je na izbore izlazio jedinstven, a izbori za Europski parlament 2004. to će, po njegovu mišljenju, potvrditi.

Dakle, Maslina će se na izborima 2004. pojaviti jedinstvenom i pod dirigentskom palicom Romana Prodija, koji će zatim na talijanskim izborima 2006. biti i premijerskim kandidatom, najavio je Fassino.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara