Italija traga za kombijem punim eksploziva

SNAGE sigurnosti krenule su u Italiji u potragu za bijelim furgonom francuskih registarskih oznaka koji je, navodno, pun eksploziva, piše u nedjelju na naslovnici dnevnik "Corriere della Sera".

Bijeli furgon, marke Ford Transit, u subotu je ušao u Italiju iz Francuske preko grada Ventimiglia, a prema naznakama talijanskog ministarstva unutarnjih poslova, koje je upozorilo sve policijske postaje, pun je eksploziva.

Takvu je informaciju talijanskm MUP-u prenijela protuteroristička tajna služba te je otvoren lov na bijeli furgon.

Zbog naznake da se takav furgon kreće autocestom A4 od Milana do Torina, u subotu navečer od 19,55 do 21,40 sati autocesta je bila zatvorena u oba pravca kod mjesta Chivasso, no furgon nije bio pronađen.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju istječe ultimatum koji su Italiji postavili islamski teroristi okupljeni u skupinu Brigade Abu-Hafs Al-Masri, organizacije bliske Bin Ladenovoj mreži Al Qaidi. U priopćenju koje se na internetu pojavilo 1. kolovoza, brigade Al Masr dale su Italiji rok od 15 dana za povlačenje svojih snaga iz Iraka, te zatražile smjenu premijera Silvija Berlusconija. U protivnome će napasti talijanske gradove, ponajprije Rim.

U novome priopćenju objavljenom u nedjelju, na dan isteka ultimatuma, ista skupina najavila je da će, budući nisu ispunjeni njezini zahtjevi, početi napadi na sve ciljeve u Italiji.

U cijeloj Italiji znatno su povećani nadzori i broj snaga sigurnosti. U pripravnosti su i specijalne snage za protunuklerano, protukemijsko, protubiološko i proturadiološko oružje, te vatrogasci.

U Rimu se nadzire svaki centimetar, a u pripravnosti je i oko 300 liječnika i oko 200 ambulantnih kola u slučaju terorističkog napada.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara