Italija: Uhićeni pripadnici Crvenih brigada

TALIJANSKA policija uhitila je noći sa četvrtka na petak pripadnike Crvenih brigada za koje se drži da su sudjelovali u ubojstvu Massima D´Antone, savjetnika ministarstva rada, koji je ubijen u Rimu 20. svibnja 1999., obznanjeno je u Rimu u petak ujutro.

Uhićeno je šest osoba, četiri muškarca i dvije žene. Petoro crvenobrigadista je optuženo da su aktivno sudjelovali u ubojstvu i ostalim krivičnim djelima vezanima za pripremu ubojstva. Šesta osoba je optužena za udruživanje u oružanu skupinu. Policija je tijekom potrage pretresla 80 mjesta u Rimu i drugim gradovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Masimo DAntona, profesor ekonomije na rimskom sveučilištu "La Sapienza" i savjetnik tadašnjeg ministra rada Antonija Bassolina, 1999. je ubijen sa šest metaka ispaljenih iz pištolje pokraj svoga doma u Rimu.

Organizacija "Crvene brigade za osnivanje komunističke partije" su preuzele odgovornost za ubojstvo samo nekoliko sati poslije zločina i na 28 stranica ispisali su svoje "razloge" za takav čin.

Istraga je došla do podataka ključnih za otkrivanje počinitelja zločina 16. svibnja 2000. kada je bio uhićen informatički stručnjak Alessandro Geri, koji je poslije otpušten iz zatvora. U 2001. bilo je uhićeno osam članova skupine koji su se nazivali komunističkom inicijativom, od kojih su tri osobe bili pod istragom za ubojstvo DAntone. U travnju ove godine uhićena je Nadia Lioce i to je dovelo do daljnjih otkrića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara