Italija: Uhićeni upravitelji čamaca s ilegalnim imigrantima

TALIJANSKA policija na Siciliji uhitila je danas dvojicu upravitelja čamca pod sumjom da pripadaju organizaciji koja krijumčari imigrantima.

Riječ je o jednom Iračanu i jednom Pakistancu koji su, navodno, bili za kormilom plovila koje je na otok Lampedusu dovelo 178 imigranata. Od početka ove godine u Italiju je stiglo više od 7.700 ilegalnih imigranata, a samo na otok Lampedusu oko 2.500. Taj najjužniji talijanski otok posjećuju brojni turisti, pa bi zbog iskrcavanja tajnih imigranata štetu mogla imati turistička djelatnost. Kapaciteti prihvatnog centra za imigrante su na otoku zauzeti, pa talijanska policija prebacuje imigrante u druge centre u regijama Puglia i Calabria.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik udruge hotelijera Lampeduse, Giandamiano Lombardo predložio je povrat novca svakom turistu koji na otoku bude vidio nekog ilegalnog imigranta, ne kao nagradu "lovca na ilegalne imigrante", već kao obeštećenje za ometanje odmora.

Italija u međuvremenu nastoji sklopiti poseban sporazum s Libijom o spriječavaju ilegalne imigracije. Slične ugovore Italija je sklopila s Albanijom, Egiptom, Tunisom i drugim zemljama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara