ITALIJA: VELIKA SKUPINA ILEGALNIH IMIGRANATA NA LAMPEDUSI

Dva čamca sa ukupno 93 ilegalna imigranta stigla su u subotu na otok Lampedusu, na jugu Italije.

Svi imigranti su prebačeni u prihvatni centar na tom otoku južno od Sicilije. Centar za prihvat na Lampedusi ima mjesta za 190 osoba, a trenutno se tu nalazi oko 900 osoba.

U proteklih 36 sati na taj talijanski otok iskrcalo se više od 500 ilegalnih imigranata, a danas je otvoren zračni most za Tripoli i svi tajni imigranti koji su krenuli s libijske obale bit će vraćeni u tu zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sporazum između Italije i Libije predviđa vraćanje ilegalnih imigranata u tu sjevernoafričku zemlju, ako su iz nje krenuli morem, te talijansku pomoć u sredstvima i ljudstvu za pripremu libijskih snaga za borbu protiv ilegalnih migracije.

Italija će, zajedno s Maltom, Velikom Britanijom, Portugalom i Slovenijom, osnovati posebnu pomorsku europsku flotu za nadziranje Sredozemlja ispred sjevernoafričke obale kako bi se spriječila tajna imigracija. Talijanski ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu objavio je da će zajedničko patroliranje morem i zrakom u suradnji više zemalja, među kojima i Slovenije, započeti 5. listopada.

(Hina) xst ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara