Italija zbog izbjeglica uvodi graničnu kontrolu na granici sa Slovenijom?

Italija zbog izbjeglica uvodi graničnu kontrolu na granici sa Slovenijom?

Foto: FAH

ITALIJA bi uskoro mogla uspostaviti policijsku kontrolu na granici sa Slovenijom ako se poveća priljev izbjeglica koji bez nadzora iz te zemlje ulaze u Italiju, gdje  onda zatraže azil, objavili su slovenski mediji koji prenose članak objavljen u milanskom dnevniku "Corriere della sera".

Taj list koji se poziva na neimenovane izvore u ministarstvu unutarnjih poslova navodi da je Italija već pripremila plan za ponovno uvođenje granične kontrole koji bi omogućio talijanskoj pograničnoj policiji kontrolu dokumenata svih koji prelaze slovensko-talijansku granicu, pa i putnika na međunarodnim vlakovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav je "intervencijski plan" navodno već predočen ministru unutarnjih poslova Angelinu Alfanu, a aktivirao bi se ako se dodatno poveća broj migranata i izbjeglica koji iz Slovenije dnevno prelaze u Italiju, gdje onda zatraže međunarodnu zaštitu, a sada ih tjedno dođe 300 do 400.

Italija se na te mjere ubrzano priprema i zbog odluka koje su radi strože kontrole ulaska migranata i izbjeglica ovih dana uvele Danska i Švedska, navode slovenski mediji.

"Corriere" navodi da se talijanski dužnosnici boje da bi u slučaju zatvaranja država sjeverne i srednje Europe za migrante Italija morala "platiti visoku cijenu" u migracijskoj i izbjegličkoj krizi koja se nastavlja, te da je plan EU-a o kvotama za premještanje izbjeglica koji se već nalaze u "hot spot" centrima u Italiji i Grčkoj ostao "mrtvo slovo na papiru".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara