Italiju zahvatila božićna groznica

TALIJANI će za 13. plaću, odnosno božićnicu dobiti ukupno 13, 5 milijardi eura od kojih će veći dio potrošiti za božićni ručak, poklone, putovanja, a dio na plaćanje poreznih obveza od kojih neke istječu upravo koncem godine.

Većina Talijana, njih gotovo 85 posto, božićni će ručak provesti u vlastitim domovima a za hranu i piće potrošit će oko 2,5 milijarde eura dok će Novu godinu dočekati na skijalištima, izletima ili na putovanjima u inozemstvu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

List "Corriere della Sera" objavljuje istraživanje po kojem će oko osam milijuna Talijana na najmanje tri dana, poslije Božića i do sveta Tri kralja, otići u inozemstvo. Ukupno će na izlete, u Italiji i inozemstvu, otići 58 posto Talijana.

Izletima u inozemstvo pridonose vrlo niske cijene letova raznih kompanija, primjerice Ryanaira, koji u siječnju nude povratnu kartu po 1,5 eura za neki europski grad. Krstareći brodovi nude za 49 eura pansion u dvokrevetnoj kabini, a i vlakovi uvode posebne cijene za putovanja u satima u kojima vlakovi nisu puni. Ipak računa se da će od ovog vikenda pa do sveta Tri kralja na talijanskim autocestama ukupno proći 44 milijuna automobila.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara