Ivan Jakovčić: Ohrabrujuće aktivnosti nove vlade

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić na današnjoj je redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare u Puli ustvrdio da su "aktivnosti nove Vlade ohrabrujuće jer nisu usmjerene prema konfrontaciji s Istrom, odnosno s programima i projektima Poglavarstva Istarske županije", no da i dalje izražava skepsu prema radu Vlade sve dok ne vidi njezina djela, a ne samo riječi".

Odgovarajući na novinarski upit hoće li Istarska županija odustati od najavljenog raspisivanja referenduma o regionalnoj autonomiji Istre nakon uspješnih razgovora vođenih s premijerom Sanaderom u Istri, Jakovčić je rekao da će se ove godine u toj županiji izraditi prijedlog zakona o regionalnoj samoupravi, odnosno autonomiji u skladu s hrvatskim Ustavom.

"Ako Vlada i Sabor ne prihvate naš prijedlog, što se može tumačiti neprihvaćanjem hrvatskog Ustava, vrlo je vjerovatno da ćemo raspisati referendum o regionalnoj autonomiji Istarske županije", najavio je istarski župan pojašnjavajući kako raspisivanje referenduma ne treba dovoditi u vezu sa županijskim projektima važnim za sve građane Istre bez obzira na stranačku pripadnost.

On, naime, smatra da je raspisivanje referenduma političko pitanje, te ako se većina građana Istre bude izjasnila za regionalnu autonomiju, to će se u Hrvatskoj morati poštivati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče projekta "Brijuni rivijera", Jakovčić je najavio da će on zajedno s članom Poglavarstva Veljkom Ostojićem upoznati Vladu sa svim pojedinostima toga projekta, a kako bi dobili apsolutnu potporu premijera i Vlade.

"Previše je vremena potrošeno za politikantska suprotstavljanja zbog čega su mnoge tvrtke, poslovni ljudi, ali i nezaposleni ostali bez posla i zarade", kazao je Ivan Jakovčić dodavši kako očekuje od Vlade da brzo prouči cjelokupni projekt, da se o njemu očituje kako bi se što prije krenulo u njegovu realizaciju.

(Hina) dspo dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara