Ivan Jakovčić ponovno istarski župan

Vijećnici Skupštine Istarske županije na večerašnjoj su sjednici za istarskog župana ponovno izabrali Ivana Jakovčića, predsjednik IDSa, najjače stranke u Županijskoj skupštini.

Njegovu kandidatu za župana podržao je i IDS-ov koalicijski partner, SDP.

Za dva potpredsjednike Županijske skupštine izabrani su Viviana Benussi iz IDS-a, pripadnica talijanske nacionalne zajednice, koja prema Statutu mora imati jednog potpredsjednika, te Marino Roce iz HDZ-a, najjače oporbene stranke u Županijskoj skupštini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o programu, kojeg će, kao i članove županijskog Poglavarstva uskoro predložiti Županijskoj skupštini, Jakovčić je istaknuo da će u tom programu posebno mjesto imati osnivanje istarskog sveučilišta, izgradnja nove opće bolnice i snažan gospodarski rast.

"Naravno projekt Brijuni rivijera bit će motor našeg razvoja, jer je to jedan od ključnih projekata za gospodarski uzlet Istre", rekao je Jakovčić i pozvao sve vijećnike, a posebno HDZ-ove na suradnju, jer, kako je kazao, i premijer i predsjednik HDZ-a, Ivo Sanader, snažno podupire istarske razvojne programe.

(Hina) xdspo ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara