Ivan Jarnjak bio na ispitivanju u Uskoku

Foto: Damjan Tadić / Cropix

BIVŠI glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak, jedan od potpredsjednika vladajuće stranke, bio je na ispitivanju u Uskoku. Jarnjak tvrdi da su ga istražitelji pozvali kao svjedoka, i to zato što ih je zanimalo što zna o HDZ-ovim crnim fondovima, ali i o famoznom Sanaderovom blindiranom BMW-u.

Jarnjak je za Novu TV potvrdio da je bio na ispitivanju, ali nije želio komentirati detalje jer je istraga i dalje u tijeku. No, progovorio je o optužbama da je upravo on potpisao odluku o kupnju Sanaderovog BMW-a za kojeg se iskeširalo 4,2 milijuna kuna, koje su stigle iz Ureda za reviziju. Taj je ured, naime, utvrdio da je odluku o kupnju vozila donijelo Predsjedništvo HDZ-a 11. veljače 2008. godine, a dokument nosi baš Jarnjakov potpis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Jarnjakova je priča nešto drugačija. "Odluka nije nikad donesena na Predsjedništvu da se nabavi takvo vozilo, prema tome, to vozilo je došlo i mi smo ustvari svi u stranci to doznali iz novina", kaže Jarnjak. Autentičnost navedene odluke Jarnjak ipak ne poriče, već samo kaže da je ona napisana naknadno pa zatim i antidatirana!

"Država revizija je upozorila da između ostalog potrebna i takva odluka, i onda je ta odluka napravljena. Ja sam tada upozorio predsjednika stranke Sanadera da je potrebna i ta odluka i on je rekao, dobro napravimo sad tu odluku ako je to formalnost. Ja sam zaista to tako i shvatio da je to formalnost, vozilo je već bilo u Hrvatskoj i tada su moji suradnici napravili tu odluku i ja sam je potpisao", kaže Jarnjak.

Iz Državnog ureda za reviziju, međutim, tvrde da "oni nikada niti ne predlaže niti ne sugerira da se retroaktivno sastavi bilo kakva dokumentacija, bilo kakve isprave za već obavljene poslovne događaje", pa da to nije učinjeno niti u slučaju HDZ-ovog BMW-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara