Ivan ubio 108 osoba, Jeanne ponovno jača

Ivan ubio 108 osoba, Jeanne ponovno jača
RAZORNI uragani i tropske oluje dalje haraju Karibima. U dvanaest dana pustošenja uragana Ivana Karibima i jugoistočnim dijelom SAD-a poginulo je najmanje 108 osoba. Ivan slabi, ali tropska oluja Jeanne koja je opustošila dio Bahama mogla bi ponovo ojačati.

Zaposlenici Državnog centra za uragane (NHC) čije je sjedište u floridskom Miamiju, izvijestili su da uragan Ivan postupno slabi, no istodobno upozoravaju da bi tropska oluja Jeanne koja je opustošila dio Bahama, mogla ponovno ojačati.

Od posljedica četvrte ovoljetne velike tropske depresije koja je nakon Charleya, Frances i Ivana pogodila Karibe - Jeanne, u Dominikanskoj Republici poginulo je sedam osoba, a u Portoriku dvije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uragan Ivan je u nedjelju oslabljen stigao do Long Islanda blizu New Yorka, gdje je zabilježen posljednji smrtni slučaj kao posljedica tog uragana. Policija je također izvijestila o pogibiji dviju žena u Marylandu na čiji je automobil zbog posljedica snažnog vjetra palo stablo.

Američki predsjednik George Bush tijekom dana bi trebao posjetiti države Alabamu i Floridu. To će biti treći posjet američkog predsjednika Floridi od 15. kolovoza kada su tu američku državu zahvatile vremenske napogode.

Šteta koju je prouzročio uragan Ivan u SAD-u procjenjuje se na 4 do 10 milijardi dolara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara