Ivan Zvonimir Čičak na ispitivanju kod istražitelja Haškog suda

IVAN ZVONIMIR Čičak, novinar Jutarnjeg lista, danas je na na saslušanju kod istražitelja Haškog suda kako bi bio ispitan u svojstvu osumnjičenika za nepoštivanje Suda.

Tijekom dana na ispitivanju je bila i novinarka Jutarnjeg lista Snježana Pavić koja nije odgovarala na pitanja istražitelja smatrajući da se radi o postupku koji zadire u njezin profesionalni status.

Podsjetimo, Haški istražitelji ispituju deset hrvatskih novinara osumnjičenih za nepoštivanje suda jer su objavili dodatak optužnice protiv hrvatskih generala Gotovine, Čermaka i Markača u vrijeme kada je imao oznaku povjerljivosti. U dodatku su bila imena sedam visokih vojnih i političkih dužnosnika koji su navedeni kao sudionici udruženog zločinačkog pothvata.

Imena je prvi u svibnju ove godine objavio HTV dok je Slobodna Dalmacija prva objavila sadržaj tajnog dodatka. Raspravno vijeće Haškog suda u predmetu Gotovina je, nakon upozorenja novinarima da bi mogli snositi posljedice, odlučilo pokrenuti istragu o okolnostima pod kojima je u HTV-ovu Dnevniku 28. svibnja objavljen sadržaj povjerljivog dodatka optužnice.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara