IVANIŠ: DRUŽBA ADRIA NE SMIJE NARUŠITI EKOLOŠKU RAVNOTEŽU KVARNERA

Predsjednik IDSa i saborski zastupnik Nikola Ivaniš kazao je danas na konferenciji za novinare da ta stranka neće podržati projekt naftovoda Družba Adria ako njime bude narušena ekološka ravnoteža Kvarnera.

Stoga je PGS od predsjednika Vlade Ivice Račana zatražio pismeni odgovor na temeljna pitanja o zaštiti okoliša i projektnoj dokumentaciji tog projekta, rekao je Ivaniš.

Naftovod Družba Adria protezao bi se od ruskih nalazišta nafte kroz nekoliko država, koristeći postojeće naftovode, do naftnog terminala u Omišlju, odakle bi se nafta dalje prevozila tankerima. Prema tom projektu prve godine prevozilo bi se do pet milijuna tona nafte, a u kasnijoj fazi do 15 milijuna tona nafte godišnje, odnosno u Jadransko more uplovljavalo bi od 80 do 200 tankera.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći novom Zakonu o HRT-u Ivaniš je rekao da zakon u kojemu se jedva spominju regionalni televizijski centri PGS neće podžati.

Ta stranka zalaže se da prvi programa HTV-a bude u funkciji javne televizije. Drugi program treba postati regionalna televizija, a treći treba privatizirati, smatraju u PGS-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara