Iveković traži novi sastanak s Račanom u vezi ´Croatia Busa´

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković danas je zatražio novi sastanak s premijerom Ivicom Račanom zbog, kako je rekao, sramotne odluke Trgovačkog suda o odbijanju zahtjeva za uvođenjem privremene mjere u ´Croatia Bus´.

Na konferenciji za novinare ispred ulaza u ´Croatia Bus´, koji četrdesetak nezadovoljnih radnika već dva mjeseca drže u blokadi, Iveković je zatražio hitan sastanak s premijerom koji je prosvjednicima na prošlom sastanku obećao da će ih, ako treba, ponovno primiti.

´Smatramo da nas Račan treba primiti, jer nije problem samo u Sulićima, već i njihovim suradnicima i ostalim kriminalcima u državnim institucijama´, rekao je Iveković.

Pritom je ponovno optužio bivšeg direktora ´Croatia Busa´ Leona Sulića i njegova sina Trpimira, koji je član Uprave tvrtke, za nezakonito prepisivanje dionica toga poduzeća na sebe.

Račana bi trebao ´pozvati na red´ pojedince u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) koji su prikrivali krivotvorenu dokumentaciju o Sulićevoj kupnji dionica ´Croatia Busa´, istaknuo je Iveković.

´Vrijeme je da odgovorne osobe počnu utvrđivati tko su Sulićevi suradnici u HFP-u koji još uvijek rade za mafiju´, rekao je Iveković.

Suca zagrebačkog Trgovačkog suda Ivana Vladića, koji je odbio zahtjev za uvođenjem privremene mjere, Iveković je optužio da se oglušio na nalaz državne revizije iz kojega se vidi da je Leon Sulić te dionice u vrijednosti od oko 17 milijuna kuna nezakonito prepisao na sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, Iveković odbijanje zahtjeva ipak ne smatra tragedijom jer Državno odvjetništvo za nekoliko dana ima ročište po istom predmetu, a posjeduje i dokument da je Uprava ´Croatia Busa´ podnijela zahtjev za izdavanjem lokacijske dozvole za izgradnju trgovačkog centra na lokaciji na kojoj je danas ´Croatia Bus´.

To je jasan dokaz da se Uprava više ne namjerava baviti prijevozom putnika i zadržati dosadašnju djelatnost, rekao je.

Najavio je prosvjed radnika i malih dioničara ´Croatia Busa´ tijekom održavanja ročišta na Trgovačkom sudu idućega tjedna, nakon kojega će prosvjednici zatražiti sastanak sa zagrebačkom gradonačelnicom Vlastom Pavić.

Član Uprave Trpimir Sulić odbacio je Ivekovićeve tvrdnje da Uprava ´Croatia Busa´ ne želi nastaviti dosadašnji prijevoznički posao istaknuvši da tvrtka posjeduje više nekretnina na kojima bi u slučaju prodaje lokacije u Heinzelovoj ulici mogla nastaviti posao.

To se posebno odnosi na zemljište na Žitnjaku gdje bi se mogao izgraditi novi poslovni prostor ´Croatia Busa´, rekao je Sulić Hini.

Sulić je također ustvrdio da Uprava planira kupiti još desetak autobusa, kao i da će pokušati dobiti koncesije za otvaranje novih linija.

Upitan hoće li se u Heinzelovoj izgraditi trgovački centar, Sulić je kazao da je to poslovna tajna o kojoj ne želi govoriti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara