Ivica Mudrinić vraća se u Hrvatsku kako bi pomagao startupima i inovatorima

Ivica Mudrinić vraća se u Hrvatsku kako bi pomagao startupima i inovatorima

Foto: Hrvatski telekom

UMJESTO u politiku, Ivica Mudrinić, bivši HDZ-ov ministar pomorstva, prometa i veza, bivši čelnik HT-a i do 1. siječnja stariji potpredsjednik Deutsche Telekoma, u Hrvatsku se vratio kako bi radio na startupima i inovacijama. Mudrinić je široj javnosti najpoznatiji osnivač četvrtog i najvećeg coworking prostora u Zagrebu zvanog HUB385, piše Poslovni dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na projektu koji otvara 2500 kvadrata vrhunski opremljenog poslovnog prostora na Trešnjevci startupima te mladim inovativnim poduzetnicima uz njega su članica Uprave IN2 grupe za razvoj poslovanja Ivana Šoljan i izvršni direktor glazbene nagrade Porin Ante Magzan. Svih troje zajedno su prvi put radili prije desetak godine u okviru HT-a na projektima ADSL-a i MAXtv-a.

Mudrinić: Sad je vrijeme za nešto novo

"Bilo je zanimljivo raditi kao viši potpredsjednik globalno velike grupacije koja ima 230 tisuća zaposlenih i više od 60 milijardi eura godišnjeg prometa, ali sad je vrijeme za nešto novo" , kaže Mudrinić.

Sad je, ističe, pravi trenutak za stvaranje platforme na kojoj startupi mogu raditi globalno, a velike tvrtke sudjelovati u inovacijama koje stvara ta nova zajednica. Kaže da su projekt financirali sami osnivači zajedno s investicijskim fondom Proficio i njegovim direktorom Gavinom Susmanom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara