Ivica Račan jutros operiran

Ivica Račan jutros operiran

IVICA RAČAN, predsjednik SDP-a, podvrgnut je jutros operativnom zahvatu kojim je uklonjen hematom u području ranije operacije na desnom ramenu, priopćeno je iz stranke. Račan se probudio iz anestezije, nalazi se u svojoj bolesničkoj sobi i osjeća se dobro.

"Kao i u slučaju subotnjeg zračenja metastaze u mozgu postupkom nazvanim gama-knife, prema instrumentu kojim se obavlja, tako i današnjeg operativnog zahvata, radi se o očekivanim pojavama u postupku liječenja tumora", navodi se u priopćenju. 

U SDP-u očekuju da će Račan u bolnici biti tjedan dana, kada bi trebao biti biti otpušten na kućno liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef socijaldemokrata se nakon dviju operacija tumora u Münchenu, u Zagreb vratio 10. ožujka. Propisana mu je terapija, te da se od tada nalazio na kućnom liječenju. U subotu je ponovno hospitaliziran u KBC-u Zagreb zbog novih metastaza karcinoma bubrega koji mu je uklonjen sredinom veljače. Prema neslužbenim informacijama, Račan se sinoć osjećao dobro te je u svojoj bolničkoj sobi gledao TV prijenos utakmice Hrvatska - Makedonija.

Operativnim zahvatom u münchenskoj bolnici Račanu  je uklonjen lijevi bubreg, ureter i limfni čvorovi, dok se za tumor u ramenu ustanovilo da su metastaze karcinoma uretera, a ne atipični tumor ramena, kao što su govorile prve dijagnoze. Drugom operacijom, također obavljenoj u Münchenu, odstranjena mu je metastaza tumora iz mišića desnog ramena.

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara