Ivica Todorić, najjači korisnik Vladinih poticaja, daleko je najveći uvoznik hrane

Tekst: I.Ć
Foto: Ilustracija

U VRIJEME dok hrvatski seljak sve češće upotrebljava svoj traktor kao sredstvo u prosvjedima protiv Vlade koja ne isplaćuje ili smanjuje poticije, objavljeno je kako jedan od najvećih korisnika Vladinih poticaja, a riječ je o Ivici Todoriću ujedno i najveći uvoznik hrane u Hrvatsku! Štoviše, hrvatske tvrtke proizvedu hrane u vrijednosti od 5 milijardi kuna koliko i hrvatski seljak dok nam je ukupni uvoz na razini od 15 milijardi.

Ivica Todorić, odnosno njegove tvrtke, u prvih su šest mjeseci ove godine daleko najviše od svih ostalih hrvatskih tvrtki uvezli poljoprivrednih proizvoda u Hrvatsku. Naime, prema podacima samo je Konzum, u prvih šest mjeseci 2009. u Hrvatsku uvezao poljoprivrednih proizvoda u vrijednosti 66,69 milijuna američkih dolara!

Štoviše Konzum je s Pik Vrbovcem koji je peti uvoznik poljoprivrednih proizvoda i Ledom koji je na osmom mjestu te Zvijezdom na 12. mjestu hrvatskih uvoznika u Hrvatsku su ubacili 120 milijuna dolara poljoprivrednih proizvoda, što je oko trećine ukupnog uvoza ostalih na ljestvici!

Porazne podatke koji na miljenika Ive Sanadera, Todorića, baca vrlo ružnu sliku koja je miljama daleko od brižnog izgrađenog imidža "spasitelja" hrvatskog gospodarstva objavio je prvi Večernji list. Štoviše u kontekstu analize za prvih šest mjeseci napominju se podaci i za prošlu godinu kada je Todorić po uvozu s čak pet tvrtki bio na top sedam ljestvici uvoznika. Prema istom izvoru Todorić je lani uvezao poljoprivrednih proizvoda za više od 330 milijuna dolara ili 1,6 milijardi kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara