Ivo Banac u službenom posjetu Beču

O UNAPREĐENJU buduće hrvatskoaustrijske suradnje na području zaštite okoliša razgovarali su u Beču u ponedjeljak navečer ministar zaštite okoliša i prostornog uređenja Ivo Banac i njegov austrijski kolega ministar poljoprivrede, šumarstva i zaštite okoliša Jozef Proell.

Nakon razgovora ministri Banac i Proell izrazili su zadovoljstvo prvim susretom i naglasili važnost zajedničkog rada na tom području.

"To je bio vrlo ugodan razgovor" izjavio je austrijski ministar Proell dodavši da će daljnji zajednički rad službeno zaključiti Memorandumom o zajedničkoj suradnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Austrija je vrlo zainteresirana da Hrvatskoj pomogne u svim segmentima ulaska u Europsku uniju pa tako i na području zaštite okoliša", rekao je Banac. Dodao je da je austrijska strana ponudila prošlog proljeća bilateralni sastanak koji je sada ostvaren.

"Ponudili su nam potpisivanje Memoranduma o zajedničkom nastupu i suradnji koji ćemo nastojati zaključiti krajem listopada kada čitav niz pitanja povezanih s našim stajalištima o zaštiti okoliša posebice koje se odnose na proces iz Kiota bude dogovoren u Hrvatskoj" kazao je Banac.

Hrvatski je ministar kazao da je sa svojim austrijskim kolegom razgovarao i o nizu drugih tema primjerice o genetski modificiranim organizmima.

"Govorili smo i o drugim problemima i zaključili da ćemo nastaviti suradnju koja je u interesu naše dvije zemlje", zaključio je Banac.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara