Ivo Josipović sutra putuje u prvi službeni posjet Sloveniji

Ivo Josipović sutra putuje u prvi službeni posjet Sloveniji

Tekst: Z.J.
Foto: Goran Mehkek / Cropix

HRVATSKI predsjednik Ivo Josipović će sutra, na poziv slovenskoga kolege Danila Türka, otići u prvi službeni posjet Sloveniji. Hrvatskog predsjednika će u jednodnevnome posjetu na Brdu kod Kranja primiti slovenski predsjednik Danilo Türka, dok će se Josipović u Ljubljani sastati s premijerom Borutom Pahorom, predsjednikom DZ-a Pavlom Gantarom i gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovičem, ali i s predstavnicima hrvatske manjine u Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom Türkova boravka u Zagrebu na Josipovićevoj inauguraciji, dvojica predsjednika su se dotakla dvostranih hrvatsko-slovenskih odnosa. Obojica su se složila da postoji značajan napredak u rješavanju otvorenih pitanja, prenosi slovenski Dnevnik. Također, složili su se da je nužno jačanje gospodarskih odnosa te za zajedničko sudjelovanje hrvatskih i slovenskih tvrtki na trećim tržištima.

Türk je početak Josipovićeva mandata označio kao novu fazu u razvoju Hrvatske koja je od velike važnosti za Sloveniju. "Dobivamo susjeda koji je sve zanimljiviji partner, kako za ekonomsko tako i za političko sudjelovanje na međunarodnom planu", rekao je Türk u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara