Ivo Josipović: Vlada još nema cjelovit program za izlazak iz krize

Ivo Josipović: Vlada još nema cjelovit program za izlazak iz krize

Tekst: L.J.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

"SADAŠNJE stanje pokazuje da Vladu još čekaju ozbiljni napori da se kriza riješi. Sada kada više nisam stranački političar nego Predsjednik Republike, ne mogu i neću komentirati gospodarske odnose na način da podržavam ili osporavam neku pojedinu mjeru. Samo ću reći da od Vlade očekujem cjelovit gospodarski program, sustavni skup mjera koje će Hrvatsku izvući iz krize. Zasada ne vidim cjelovit program Vlade za izvlačenje države iz krize, ali donešene su neke mjere koje u stručnim krugovima ocjenjuju kao dobre", kazao je u intervjuu za Novi list predsjednik Ivo Josipović.

Predsjednik je ocijenio kako se već polako "uigrava" suradnja s Vladom dodajući kako je na početku bilo problem. "Teško je reći zbog čega, ali na svaki moj potez je stizala reakcija iz Vlade ili od ljudi povezanih s Vladom", dodao je. Josipović smatra da je pogrešno što ga u Vladi još drže kao političkog protivnika. "Svi dolazimo iz nekog političkog miljea, pa ja nikoga iz Vlade sada ne smatram političkim protivnikom", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultat mojih pregovora sa seljacima je bio dobar"

Odgovarajući na pitanje o tome kako su mu iz Vlade zamjerili miješanje u dogovore s poljoprivrednicima, na što  Josipović odgovara kako je ponosan na svoj prvi "okršaj" na unutarnjem planu.

"Umiješao sam se u trenutku kada su barikade bile podignute i kada se spremao ozbiljan »rat« jer su pregovori bili propali. Seljačke druge su tražile sastanak, primio sam ih i tu smo nekoliko sati razgovarali. Moja je jedina intencija bila da te ljude vratim za pregovarački stol, da im kažem da maksimalistički zahtjevi ne mogu proći i da moraju i oni biti spremni na kompromis. Rezultat je bio dobar: pregovori su nastavljeni i završeni uspješno. To je ogledni primjerak kako bi predsjednik države u kriznim situacijama trebao postupati, i tako ću činiti i dalje", ustvrdio je Josipović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara