Ivo Pukanić: Gdje su sada oni koji su tvrdili da je Gotovina u Hrvatskoj?

UHIĆENJE odbjeglog generala Ante Gotovine je u razgovoru za Index.hr komentirao Ivo Pukanić, vlasnik NCL Grupe i glavni urednik tjednika Nacional, koji je jedini objavio intervju s Gotovinom dok je general bio u bijegu.

"To je logički kraj cijele priče jer neki ljudi iz generalove blizine nisu shvatili što se događa, da je najvažnije da se to riješi što prije i na mirni način i da general što prije dođe u Haag. To je bila i moja namjera kad sam s njim napravio intervju, da general na što mirniji način dođe u Haag, da čeka suđenje sa slobode i da sa svim pravnim sredstvima ospori optužnicu i dokaže svoju nevinost. Međutim, to ipak nije tako napravljeno." - kazao je Pukanić Indexu.

"Sad je jasno da smo i Nacional i ja govorili istinu kad smo tvrdili da Gotovina nije u Hrvatskoj. S druge strane, pojedini novinari EPH i Ranka Ostojića su tvrdili suprotno - da je Gotovina na granici BiH i Hrvatske, da Hrvatska skriva Gotovinu i slično. Ja još uvijek imam zabranu ulaska u Veliku Britaniju, a optuživani su i Franjo Turek i Željko Bagić koji nisu imali veze s Gotovinom. Nije mi drago da je ovako završilo, ali mi je drago jer se sada vidi tko je sve lagao. Gdje su sad svi oni koji su tvrdili da je Gotovina u Hrvatskoj?" - zapitao se Pukanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali smo Pukanića hoće li sada, kad je Gotovina uhićen, otkriti javnosti gdje je napravio čuveni intervju s Gotovinom.

"U narednih par dana ću vidjeti hoću li to objaviti u Nacionalu, ali meni je važno da se sad vidi da nisam lagao kad sam rekao da sam s Gotovinom pričao u jednom od gradova Europske unije." - zaključio je Pukanić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara