Ivo Sanader daje iskaz u Salzburgu

Foto: AFP

BIVŠEG šefa HDZ-a Ivu Sanadera danas će u Salzburgu saslušati austrijsko državno odvjetništvo za borbu protiv korupcije. HRT javlja kako ovoga puta Sanader neće biti ispitan putem videoveze, već će jedan istražitelj i jedan državni odvjetnik iz Beča otputovati u Salzburg kako bi u zatvoru ili u prostorijama suda saslušali Ivu Sanadera. Bivši predsjednik vladajućeg HDZ-a danas bi trebao biti saslušan vezano za sumnje oko pranja novca.

Jučer se doznalo i kako su austrijske vlasti započele istragu protiv Sanadera zbog sumnje u pranje novca preko jedne tirolske banke. Prema informacijama koje je objavio austrijski radio Ö1 državno tužiteljstvo u Klagenfurtu posjeduje dokaz da je Sanader primao uplate od Hypo banke. Sanader bi stoga mogao biti procesuiran i zbog lažnog svjedočenja u kojemu je negirao ikakvu povezanost s Hypo bankom i s njezinim čelnim ljudima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno bi Austrijanci trebali našem Državnom odvjetništvu poslati popis svih bankovnih računa koje je Sanader otvarao od početka 90-ih godina prošlog stoljeća. Smatra se da se upravo tu krije popis najvećih hrvatskih pljačkaša povezanih s privatizacijom i organiziranim kriminalom.

Bivšeg predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera istražuje se zbog sumnje u udruživanje za počinjenje kaznenog djela u slučaju Fimi-medije te za zloporabu položaja i ovlasti u slučaju nezakonitog poslovanja HEP-a s Diokijem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara