IYAD ALLAWI DOPUTOVAO U POSJET BEJRUTU

Irački premijer Iyad Allawi doputovao je u nedjelju u Bejrut, gdje će s libanonskim dužnosnicima među ostalim razgovarati o sigurnosnim pitanjima te o pitanju dugova.

Allawija je u zračnoj luci u Bejrutu dočekao njegov libanonski kolega Rafik Hariri. Tijekom trodnevnog posjeta toj zemlji Allawi će se sastati s predsjednikom Emileom Lahudom, predsjednikom parlamenta Nabihom Berrijem, ministrom vanjskih poslova Jeanom Obeidom i ministrom gospodarstva Marwanom Hamadehom.

Službeni su izvori izvijestili kako će glavne teme razgovora biti jačanje odnosa između dviju zemalja, pitanje koordinacije sigurnosnih pitanja te o pitanju iračkih dugova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Libanonski poslovni ljudi nastoje dobiti natrag oko 22 milijuna dolara koje im duguje bivši režim Sadama Huseina, a iračke vlasti tvrde da je u libanonskim bankama bivši režim ostavio više od 500 milijuna dolara.

To je Allawijeva prva turneja po regiji. U petak i subotu posjetio je Siriju, a nakon Libanona posjetit će Saudijsku Arabiju, Kuvajt i Ujedinjene Arapske Emirate.

(Hina) xmh ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara