Iz Slovenije pokušali prošvercati lijekove i drogu u Hrvatsku

Iz Slovenije pokušali prošvercati lijekove i drogu u Hrvatsku

Foto: PU varaždinska

POLICIJA je uhitila tri muškarca u dobi od 40, 43 i 45 godine zbog pokušaja šverca tableta, lijekova, vitaminskih pripravaka, krema, proteina i sprejeva u Hrvatsku.

Granična policija Varaždin zaustavila je u petak u mjestu Zalužje automobil kojim je iz pravca slovenskog mjesta Paradiž upravljao 45-godišnjak. Za suputnika je imao 43-godišnjaka.

Policija je pregledom vozila na stražnjem sjedalu ugledala kartonsku kutiju, a u prtljažniku još tri takve kutije, za koje im vozač i suvozač nisu htjeli reći kakvog su sadržaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojac je zajedno s vozilom doveden u postaju granične policije u Ivancu gdje je temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu osobno vozilo i pretraženo. Tom je prilikom pronađeno ukupno šest kutija sa oko 1700 pakiranja, kutijica i bočica raznih tableta, lijekova, vitaminskih pripravaka, krema, proteina i sprejeva. Također je pronađeno oko 1100 tableta čija se aktivna tvar nalazi na popisu lijekova koji sadrže tvari koje se nalaze na listi opojnih droga.

Istragom je utvrđeno i kako je dvojac imao još jednog sudionika akcije, 40-godišnjeg muškarca, koji je išao ispred njih kao izvidnica.

U subotu su sva trojica dovedena istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu uz kaznenu prijavu za kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora, a za 45-godišnjaka i 43-godišnjaka i kazneno djelo zloporaba opojnih droga. Istražni sudac nakon saslušanja 43-godišnjaku je odredio 48-satno zadržavanje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara