Iz slunjske crkve ukrali kutiju za milodare s oko 1000 kuna

Iz slunjske crkve ukrali kutiju za milodare s oko 1000 kuna

DRSKI lopovi provalili su u noći s petka na subotu u crkvu Sv. Trojstva u Slunju i ukrali zatvorenu kutiju za milodare u kojoj je, po procjeni tamošnjeg župnika Mile Pecića, moglo biti oko tisuću kuna.

Kako su glavna vrata u crkvu tijekom noći osvjetljena, kradljivci su razvalili tzv. sakristijska vrata, pa kroz tu prostoriju krenuli u pohod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Provalu su otkrile časne sestre koje su ujutro išle otvarati crkvu. Vidjele su razvaljena vrata, a potom i da nedostaje kutija za milodare veličine 50 sa 20 cm. Smatram da to nisu učinili lopovi velikog kalibra, nego mladež kojoj je zatrebao novac. I nije mi toliko do tih tisuću kuna, ali napravili su popriličnu štetu na štoku i vratima." rekao je župnik Mile Pecić.

Inače, ovo nije prva krađa iz slunjske crkve. U nekoliko navrata ukraden je sitniš iz škrabice, a župnik također misli da su počinitelji djeca ili mladi.

No, kako su lopovi bili dosta neoprezni, policija bi ih lako mogla otkriti. Naime, lopovi su oko crkve ostavili tragove u snijegu, što će, nada se i župnik, policiji olakšati posao.

Sedam.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara