Iz Vlade najavljuju nove pogodnosti za otkup državnih kuća i stanova

GRAĐANI koji na područjima posebne skrbi imaju u najmu stan ili kuću u državnom vlasništvu, mogli bi ih otkupiti i prije isteka 10-godišnjeg roka, ako prodajnu cijenu plate odjednom ili ako kod obročnog plaćanja u prvoj rati plate 15 posto te cijene.

Takvu olakšicu građanima bi trebala donijeti izmjena uredbe koja uređuje otkup državnih kuća i stanova na područjima posebne skrbi, a kojoj bi Vlada uskoro trebala dati zeleno svjetlo.

Građani koji požure u otkup prije nego protekne zakonom propisani rok od deset godina, otkupljenu nekretninu neće moći prodati prije nego što prođe deset godina od kako su sklopili ugovor o najmu.

Postojeći zakon propisuje da se državna kuća ili stan na području posebne skrbi može otkupiti tek nakon što ju građanin neprekidno koristi deset godina.

Posao oko prodaje državnih nekretnina vodilo bi Ministarstvo obnove i javnih radova koje bi propisalo i način na koji bi se određivala prodajna cijena nekretnine, te popusti na koje bi građani imali pravo.

Osnovica za to trebala bi biti tržišna vrijednost nekretnine, a u cijenu bi se priznala i ulaganja najmoprimaca.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara